Bytów, malownicze i pełne historii miasto w Polsce, skrywa w sobie prawdziwe kulinarne perełki. Choć może nie jest tak duży jak inne polskie miasta, to jednak jego oferta gastronomiczna robi wrażenie zarówno na lokalnych mieszkańcach, jak i odwiedzających turystach.

Restauracje w Bytowie to prawdziwa mozaika smaków. Od przytulnych kawiarni serwujących domowe wypieki, przez eleganckie restauracje oferujące wyrafinowane dania kuchni międzynarodowej, po tradycyjne polskie karczmy, gdzie można skosztować lokalnych specjałów.

Atmosfera RESTAURACJA BYTÓW

Restauracje w Bytowie (foto – deser na talerzu, zdjęcie podglądowe)

Adres: Plac Wyszyńskiego 3

Restauracja Młyn RESTAURACJA BYTÓW

deser na talerzu
Restauracje w Bytowie (foto – deser na talerzu, zdjęcie podglądowe)

Adres: Wolności 15

Piwnica Pełna Smaków RESTAURACJA BYTÓW

deser na talerzu
Restauracje Bytów (foto – deser na talerzu, zdjęcie podglądowe)

Adres: Derdowskiego 1

W Piwnicy Pełna Smaków w Bytowie, goście mają okazję doświadczyć kulinarnej przyjemności nie tylko poprzez pizzę i dania obiadowe, ale także przez sushi i potrawy kuchni tajskiej. Codziennie zespół restauracji skupia się na używaniu składników najwyższej jakości, aby zapewnić zadowolenie gości i zachęcić ich do ponownych odwiedzin.

Jaś Kowalski Klub

deser na talerzu
Restauracje Bytów (foto – deser na talerzu, zdjęcie podglądowe)

Adres: Zaułek Drozdowy 3

Na czele kuchni stoi Mateusz Reca, młody i utalentowany kucharz z prawdziwą pasją do gotowania. Swoje umiejętności rozwijał pod okiem uznanych mistrzów, w tym Kurta Shellera i Piotra Rogowskiego. Specjalizuje się w daniach rybnych i deserach. Dla gości przygotowuje potrawy oparte na tradycyjnych przepisach, używając świeżych, sezonowych produktów od zaufanych dostawców.

Restauracja Kaszubianka

deser na talerzu
(foto – deser na talerzu, zdjęcie podglądowe)

Adres: Wojska Polskiego 26, 77-100 Bytów

Kaszubianka to restauracja utrzymana w staropolskim stylu, której głównym mottem jest „SMACZNÔ JEDZENIÉ”, co oznacza skupienie na daniach i potrawach tradycyjnej kuchni. Specjalizują się w wyrobach z dziczyzny i różnorodnych rybach, preferując proste, ale sprawdzone rozwiązania kulinarne.

Restauracja ta gości każdego, kto chce zasmakować tradycyjnych polskich dań. Jedzenie w otoczeniu pięknej scenerii i bliskości historycznego Zamku Krzyżackiego z przełomu XIV i XV wieku sprawia, że jest to idealne miejsce na przerwę w podróży. Kaszubianka podkreśla swoje korzenie kaszubskie i chlubi się 50-letnią tradycją, jednocześnie szanując kulturę i dziedzictwo swojego miasta.